ISOJA PÄÄTÖKSIÄ

Monet ovat lukeneet ja opiskelleet kovasti päästäkseen opiskelemaan syksyksi. Tähän joukkoon kuuluvat minä, monet ystävistäni, luultavasti monet teistä, hieman vanhemmat, nuoremmat ja useamman kerran kouluun hakeneet. Monelta on mennyt yöunet, koska jännitys on ollut niin valtavaa. Mutta vihdoin tulokset ovat tulleet ja moni on päässyt harkitsemaan koulupaikkaa. Monelle onkin ilokseni auennut paikka opiskelemaan ja jälleen monet ystävistäni suuntaavat eri puolille Suomea. Pääasia, että jokainen heistä ja teistä pääsee tekemään juuri sitä, mistä on jo ehtinyt unelmoimaan. Monelle on myös käynyt huonosti, varasijat ovat älyttömän suuria ja aherrus on mennyt täysin hukkaan, ainakin hetkeksi. Toisaalta toiset ovat taas helpottuneita välivuodesta ja mahdollisuudesta olla ja nähdä maailmaa.
Moni ehkä täällä tietääkin, että hain sairaanhoitajaksi eri kouluihin, mutta tietenkin alkaen täältä rakkaasta kotikaupungista Porista. Harmikseni varasijani on juuri sellainen, että tulen jäämään tänä vuonna ulkopuolelle koulutuksesta. Toisaalta olen päässyt toiseen kaupunkiin opiskelemaan sairaanhoitajaksi, mutta... kaupunki ei varsinaisesti houkuttele minua huonon sijaintinsa vuoksi ja huonojen kulkuyhteyksiensä takia.
Olen myös päässyt opiskelemaan ammattikouluun, ylioppilaspohjaiseen lähihoitajakoulutukseen, aivan kotini viereen. Monta päivää olen jo miettinyt ja uskon päätökseni koulupaikan suhteen tapahtuvan viimeisenä päivänä. Sairaanhoitajaksi mennessä joudun aivan uuteen ympäristöön aivan yksin, ketään ei ole lähelläkään. Toisaalta saisin koulutuksen, josta olen haaveillut nopeasti ja heti, enkä joutuisi kiertää pidempää reittiä. Lähihoitajksi mennessäni voisin jäädä tänne, nähdä ystäviä, käydä välillä töissä ja elää normaalia elämää, johon tämän kevään aikana olen tottunut. Normaalia elämää eläessäni uskon olevani myös paljon enemmän motivoituneempi kuin yksin metsän keskellä asuessani. Niin vaikeita, mutta tärkeitä päätöksiä, joissa on molemmissa valtavasti hyviä kuin huonojakin puolia.
Onneksi on vielä muutamia päiviä miettiä, vaikka toisaalta luulen kuuntelevani enemmän sydäntäni kuin järkeäni. Päätös ei tule missään nimessä olemaan helppo, mutta toivottavasti tulen tekemään oikein. Onko teillä jo opiskelupaikka selvillä ja oletteko joutuneet pohtimaan samoja juttuja kuin mä?

Tästä kaikesta huolimatta ihanaa alkavaa viikonloppua jokaiselle teille ♥


2 kommenttia

  1. Voi vitsi miten vaikeita päätöksiä! Kannattaa kuitenkin miettiä hetki rauhassa. Mä itse opiskelen tällä hetkellä lähihoitajaksi ja voin suositella sitä alaa sulle! :) Toki mä itse haluaisin myös sairaanhoitajaks/sosionomiksi, joten jos olisin käynyt lukion jo ja pääsisin opiskelemaan sitä alaa vaikkakin johonkin pidemmälle, luultavasti tarttuisin tilaisuuteen. Lähihoitajan koulutuksesta on paljon hyötyä tulevissa opiskeluissa uskoisin näin, mutta toisaalta opiskelu on lyhyt vaike elämässä joten jos olisi vähän kauempana, niin olisi se varmasti sen arvoista :)

    VastaaPoista
  2. Mieti tarkkaan miten valitset! Ymmärrän että on isoja ja vaikeita päätöksiä, mutta se on myös asenteesta kiinni. Ja siitä miten paljosta olet valmis luopumaan saadaksesi tehdä sitä mitä oikeasti haluat :) Aina kun yksi ovi sulkeutuu, toinen aukeaa. Usko pois, valitsit mitä vaan niin kaikki sujuu hyvin! Tsemppiä ♥

    VastaaPoista

Otan vastaan ehdotuksia, mielipiteitä, ruusuja ja risuja ♥ Kuitenkaan minun ei tarvitse omassa blogissani julkaista ilkeitä kommentteja, jotka eivät ole asiallisia.