PIPARIEN LEIVONTAA

Mun yksi ehdoton jokavuotinen jouluperinne on piparien leivonta. Se on mulle omaa aikaa, kun saa purkaa tunteita ja stressiä kovaan taikinaa ja nauttia valmistuvien piparien huumaavasta tuoksusta. Olin eilen aamulla kyllä todella onnellinen, kun näitä sai tehdä. Mä olen ollut jo pienestä hyvin innokas leipuri ja tästä on muodostunut vaan perinne, ei joulua ilman leivottuja pipareita. Mä en ole ikinä tosin kyllä tainnut tehdä itse taikinaa, vaan mä annan palaa kaupan valmisversioilla. Ehkä sitten ensi vuonna, jos on enemmän aikaa niin tekee kaiken alusta alkaen itse. Onneksi nämä ovat aivan ihania myös ja paljon parempia kuin kaupan valmispiparit.
Toisaalta mä oon mielestäni todella surkea koristelija, mutta tänä vuonna aion yrittää tahnoilla ja ranskanpastilleilla ja tuli näistä ihan tarpeeksi kivoja meille. Tosin tämä puuha vaati kärsivällisyyttä, tarkkuutta ja taiteellista silmää, mitä en taida omistaa. Mutta pääasia olikin, että saan puuhailla näitä ihan omassa rauhassa joululoman alussa. Mua kyllä harmittaa, että tänä vuonna en pystynyt taiteilemaan jotain upeaa piparitaloa. Onneksi nämä pikkuiset piparkakut ehdein sentään paistamaan ja koristelemaan. Onneksi ainakin toiselle puoliskolle nämä olivat kovasti mieleen, vielä kun sille tekee vähän modernempejä joulutorttuja niin hän on tyytyväinen.  Kuuluuko piparien leivonta teidän perinteisiinne? :)

2 kommenttia

Otan vastaan ehdotuksia, mielipiteitä, ruusuja ja risuja ♥ Kuitenkaan minun ei tarvitse omassa blogissani julkaista ilkeitä kommentteja, jotka eivät ole asiallisia.