Syksyinen omena-piimäpiirakka

Nam, nam ja nam! Tänään ollaan äärettömän helpon, nopean, superhyvän, maukkaan ja syksyisen herkun parissa. Aion jakaa teille ihan huippukivan ohjeen, jonka itse bongasin Kodin Kuvalehden- reseptisivulta. Mä halusin ehdottomasti tänä syksynä opetella tekemään omenapiirakkaa, vaikka ei siinä mitään vaikeaa olekkaan, mutta koskaan ei ole vielä itse tullut tätä herkkua tehtyä. Mun mielestä omenapiirakka on yksi syksyn ehdoton herkku pimeneviin iltoihin ja tätä tulisi tarjota höyryävän kuuman teen kanssa tai itsetehdyn (tai äidiltä saadun) marjamehun kanssa. 
Tämä resepti on äärettömän helppo ja tuo piimä ainesosana sopii oikein hyvin ja ihanan mehevänä. Jos kuitenkaan piimästä ei tykkää, vaikka se ei piirakasta läpi puskekaan voi piimän tilalla laittaa maustamatonta- tai vaniljajogurttia. Mä suosittelen myös käyttämään kotimaisia omenoita ihan kuorien kera, kunhan muistaa pestä omenat hyvin ennen pilkkoamista. Tämä valmistuu reilussa puolessa tunnissa, joten ehtii ennen yllätysvieraitakin väsäämään, jos ainekset vain kaapista löytyy. Meillä tästä on ainakin tykätty, koska pellillinen on mennyt jonkun toisen uumeniin melkoista vauhtia.
Taikinaan tulee:  (1 pellillinen)
 1½ dl sulatettua voita
 3dl sokeria
 4½ dl piimää
 7½ dl vehnäjauhoja
 2tl soodaa
 
2
tl
 
kanelia
 
2
tl
 
vaniljasokeria
Päälle tulee: 
 8–10 omenaa (oman maun mukaan)
 1tl kanelia
 2rkl sokeria

1. Sulata voi 
2. Sekoita kaikki ainesosat kulhossa. Lisää myös sulatettu voi joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.
3. Pese omenat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Laita omenan paloja mielesi mukaan taikinan päälle ja levitä päälle lopuksi kanelia ja sokeria myös oman mielesi mukaan. 
4. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Piirakan kypsyyttä on hyvä testata!
5. Tarjoile! Ps. tästä saat vielä herkullisempaa, kun laitat päälle nokareen vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta ♥
Oletteko te kerinneet tekemään herkullisia syysherkkuja? :)

6 kommenttia

  1. Näyttää super hyvälle herkulle!<3

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä tosi hyvältä, ja ihana syksyiset nää kuvat *_*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saga, syksy on vaan niin ihanaa aikaa, että pakko täälläkin fiilistellä <3

      Poista
  3. Itsekkin tein tässä juuri elämäni ensimmäisen omenapiirakan! Vaikeaahan se kyllä ollut ja tää sun käyttämä resepti kuulostaa ihan super herkulliselta! Ehkä lähtee pian elämäni toisen omenapiirakan leivonnat käyntiin!

    http://fasciner.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ehdottomasti vaan kokeilemaan, vielä kun omenat on mehukkaita ja herkullisia <3

      Poista

Otan vastaan ehdotuksia, mielipiteitä, ruusuja ja risuja ♥ Kuitenkaan minun ei tarvitse omassa blogissani julkaista ilkeitä kommentteja, jotka eivät ole asiallisia.