Meikkisiveltimien pesu

Tänään ajattelin muistuttaa teitä ja itseäni yhdestä asiasta, mikä monelta unohtuu helposti meikkaamisen ohessa. Nimittäin meikkisiveltimien pesusta! Koska olet itse viimeksi pessyt meikkisiveltimesi? Itse myönnän, että olin ennen todella huono ja laiska pesemään siveltimiä, mutta nykyään olen ottanut itseäni niskasta kiinni ja pesen niitä parisen kertaa viikossa, joskus jopa joka meikin jälkeen, jos vain on aikaa siihen. 
MIKSI ?
Meikkisiveltimet- ja sienet keräävät bakteereja, vanhaa meikkiä, kuolleita ihosoluja, likaa ja pölyä siinä missä kaikki muukin tavara. Meikkisiveltimien- ja sienten puhtaus vaikuttaa paljolti myös ihon kuntoon ja epäpuhtauksien syntyyn. Hyvän meikin takana ovat aina puhtaat meikkisiveltimet, jotka pystyvät parempaan ja siistimpään lopputulokseen. Jos meikkisudit ovat kunnossa ja puhtaita, ne kestävät käyttöä myös paljon pidempään.

KUINKA USEIN?
Pesuväliin vaikuttaa se kuinka usein käytät siveltimiä ja mitä siveltimiä käytät meikissäsi. Kevyt pesu siveltimille tulisi tehdä vähintään kerran viikossa, mutta itse pesen omat siveltimet vähintään kaksi kertaa viikossa. Jos siveltimesi näyttävät harmailta ja kimaltavilta, sekä meikkisienesi on kerännyt runsaasti meikkiä, on ehdottomasti siveltimien pesun aika! Myös kosteiden tuotteiden siveltimet keräävät enemmän bakteereja, joten ne ovat erittäin tärkeitä puhdistaa useasti. Eli meikkivoidesiveltimet ja sienet rohkeasti pesuun. Muista myös teroittaa kajaalien ja kulmakynien terät ja mahdollisesti desinfioida niiden päät säännöllisin väliajoin.
MILLÄ?
Mä pesen sillä tuotteella, mitä sattuu käteen osumaan. Mä olen pessyt Fairylla, suihkusaippualla, käsisaippualla, siveltimille tarkoitetulla saippualla ja palasaippuoilla.  On kuitenkin tärkeä huomata, että joku toinen sivellin peseytyy helpommin toisella aineella kuin toinen, joten siveltimetkin ovat omia yksilöitään. Huomioi myös, että aitokarvaiset kannattaa pestä hellemmällä aineella kuin tekokarvaiset. Ja monella on omat lempparituotteet myös siveltimien pesuun, joten rohkeasti kannattaa kokeilla, että mikä nousee omaksi lemppariksi.

MITEN?
Kastele haalealla vedellä sivellin ja annostele saippuaa puhtaaseen käteen, sivellinhanskaan tai vaihtoehtoisesti ala hieromaan sivellintä kevyesti palasaippuaan. Hiero sivellintä kevyesti saippuaan, jolloin se alkaa vaahdottumaan ja pinttynyt meikki ja lika alkavat irrota (tämän huomaa kyllä altaan veden väristä.) Tämän jälkeen mä huuhtelen kevysti sivellintä vähän lämpimällä vedellä (ei kuitenkaan liian kuumaa, jotta liimaukset eivät petä) ja toistan pesun vielä toisen kerran, jotta mahdollisimman paljon likaa irtoaa. On tärkeää muistaa huuhdella sivellin hyvin, jonka jälkeen sen voi kevyesti kuivata pyyheellä tai talouspaperilla. Tämän jälkeen on hyvä jättää siveltimet kuivumaan ilmavaan tilaan esimerkiksi pyyheen päälle. Itse laitan omat siveltimet ikkunalaudalle pyyheen päälle kuivumaan ja jos aurinko paistaa niin ovat hyvinkin nopeasti kuivuneet. Muuten siveltimet kuivuvat aivan varmasti seuraavaksi aamuksi ja ne ovat sitten taas valmiina käyttöön ihanan puhtaina!
Muistakaa siis pestä meikkisiveltimet! :-)

1 kommentti

  1. Hyvä postaus! Mulla onkin omat meikkisiveltimet pesemättä, varmaan jo yli kolme kuukautta... hups. No onneksi en ole niitä kauheasti käyttänytkään. Mulla on tapana pestä aina fairylla ja lisätä joukkoon vähän öljyä, harjat tykkää ja pysyy pehmeinä :)

    http://turkoosivadelma.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Otan vastaan ehdotuksia, mielipiteitä, ruusuja ja risuja ♥ Kuitenkaan minun ei tarvitse omassa blogissani julkaista ilkeitä kommentteja, jotka eivät ole asiallisia.