Luukku 14 - Meidän jouluperinteet

Mulla on ollut ihan mielettömän työntäyteinen viikonloppu ja joulukalenteriin alkaa olemaan kuvat vähissä, joten pakko vielä ainakin tänään pysyä vanhoissa kuvissa ja muistoissa. Kuten otsikosta voi päätellä, tänään on vuorossa siis vähän meidän jouluperinteitä ja tapoja. Uskon, että pääsette melko hyvin meidän jouluun käsiksi tämän postauksen kautta ja väitän, että monilla perheillä on samanlaisia tapoja kuin meillä! 
- Ennen joulua meillä tuodaan kuusi, jonka minä saan koristella. Yleisesti kuusi haetaan 21. tai 22. päivä, jolloin saadaan jo hieman viriteltyä joulutunnelmaa.

- Pipareita leivotaan usein samoina päivinä ja piparkakkutalokin koristellaan siinä samalla.

- Joulukaupassa käyminen hoidetaan täysin samaan aikaan kuin kaikki muutkin eli edellisenä päivänä jääkaappi ahdetaan täyteen ruokaa. Ihan niinkuin se loppuis kesken kaikilta :D perus suomalaiset ruokakaupassa..

- Aamulla meillä herätään aikaisin syömään riisipuuroa ja sekametelisoppaa, mikä on maailman paras herätys koko vuoden aikana. Samalla tietenkin katsotaan vähän Joulupukin kuumalinjaa ja mahtavia jouluohjelmia. Taustalla soi usein joululaulut ja jouluhälinä alkaa meillä jo aikaisin aamusta.
- Lumiukko-ohjelman ja Joulupukki ja noitarumpu ohjelmien jälkeen me lähdetään viemään kynttilöitä hautausmaalle. On ihana muistaa aikaisemmin menehtyneitä sukulaisia, mutta viedä myös sille 'yhteiselle muistohaudalle' kynttilä, jotta voi toivottaa kauempana olevillekin joulua. Hyvän joulun toivotukset ovat kaikki ansainneet.

- Sauna lämpiämpään ja ensimmäiset kinkkuleivät suuhun. Muut käy joulusaunassa mä en välttämättä välitä siitä, jonain jouluna käyn ja toisinaan taas en käy. Aika fiilispohjaista touhua siis meillä. Jos en käy alan suoraan vaan meikkailemaan ja pukemaan jotain jouluista päälle, ei mitään erikoista kuitenkaan. 

- Ruokien lämmitys ja pöydän kattaminen. Ihan parasta, kun talossa leijailee jouluruokien tuoksu ja sulla on ihan mieletön nälkä. Katetaan pöytä erilaisilla graavikaloilla, savukalalla, salaateilla, suolaisella juustokakulla, kinkulla, lihakastikkeella, perunoilla, mädillä, laatikoilla yms!
- Ruoka-aika ja megasyönti käyntiin, tämän vaiheen jällkeen seuraa ähky.

- Chillailuvaihe, ehkä telkun katsomista, jonka jälkeen syödään eka jälkkäri! Yleensä se on jotain jouluista rahkaa :)

- Tämän jälkeen joko avataan lahjat tai syödään toista jälkkäriä, järjestys voi aina vähän vaihtua.

- Iltaisin pelaillaan lautapelejä, katsotaan joulukonsertteja ja nautitaan joulusta syöden ja toistemme seurasta nauttien..
Onko teillä jouluperinteitä? Mitä niihin kuuluu, laittakaa kommenttia :)

Ei kommentteja

Otan vastaan ehdotuksia, mielipiteitä, ruusuja ja risuja ♥ Kuitenkaan minun ei tarvitse omassa blogissani julkaista ilkeitä kommentteja, jotka eivät ole asiallisia.